Sydämen aika -blogi

Kirjoituksissani jaan virikkeitä niin yksilön kuin työyhteisönkin kasvuun ja menestykseen. Käytän pohjana Sydämen aika -kirjaani sekä muita kirjallisia tuotoksiani (koulutusmateriaalit, -videot, ja -oppaat, projektilehdet, lehtiartikkelit jne.) sekä monipuolista työkokemustani. Olen tehnyt pitkän rupeaman työyhteisön ja liiketoiminnan kehittäjänä. Minulla on myös vankka kansainvälinen laskenta- ja raportointitausta.


Lisää minusta täällä
Yrityksen syntyhistoriaa täältä

Henkilökohtainen Käsivaralla-blogini löytyy nykyään eri osoitteesta. Linkki alla.

Innovatiivinen kehittäjä

Olen luonteeltani kehittäjä: jos näen epäkohdan, teen kaikkeni asiantilan korjaamiseksi. Niinpä numeroita pyöritellessäni ja yritysten liiketoimintaa seuratessani – sekä Kanadassa että myöhemmin Suomessa – aloin myös pohtia, että mitä tekisin, jos minulla olisi valta, kuinka korjaisin ongelmia aiheuttavia toimintatapoja jne. Kirjoitin näitä aatoksiani muistiin ja käytäntöön niitä sain kokeilla 1990-luvun puolivälissä silloisen esimieheni suosiollisella avustuksella.

Olin töissä suuressa suomalaisessa konsernissa ja toimialueeni kattoi lähes puolet koko yrityksestä. Osana työtäni sain käytettäväkseni kaikkien ryhmämme yksiköiden taloudelliset tulokset. Kerran perehdyin yhden huonommin tuottavan yksikön tilanteeseen ja rakentelin korjausehdotuksia ja -menetelmiä omien vuosien varrella kehittelemieni keinojen avulla. Uskoin itseeni ja menin innolla esittelemään asiaa esimiehelleni. Hän kuunteli minua tarkkaavaisesti, lopetettuani katsoi minua ääneti ja sitten sanoi: ”Tiedätkö kuinka moni on yrittänyt?” ja sitten hän luetteli liudan ao. yrityksen johtajia, joukossa sekä silloinen toimitusjohtaja että esimieheni itse – ja useita taitaviksi luokiteltuja ulkopuolisia konsultteja. Tunsin kaikki mainitut ja arvostin heitä. Ennen kuin pettymykseltäni ehdin saada suuni auki esimieheni jatkoi: ”…mutta tuo saattaisi onnistua!”

Näin alkoi projekti, jonka kokemusten voimin käännettiin monen muunkin yksikön kurssi seuraavina vuosina. Näistä periaatteita ja ajatuksia on myös em. kirjassani, jonka pohjana on mittavat kirjoittamani artikkelit ja höysteenä pitämieni luentojen ja koulutusten oheismateriaalit.

Sydämen aika -kirjani julkistettiin parikymmentä vuotta sitten Turussa Osaava Nainen -messuilla yrittäjyyteni alussa. Vaikka se on vanha, suurin osa sen sisällöstä ei ole ikääntynyt – näin sanovat myös sen vasta nyt lukeneet alan ihmiset. Tärkeää ja ajankohtaista asiaa, he sanovat. Samaa mieltä olen minäkin ja siksi tarjoilen kirjaa suupaloina tässä blogissa höystettynä monipolkuisen urani kokemuksilla.

Comments are closed.