Sydänsilta Oy

Vuonna 1999 syyskuun alussa ostin silloin toimimattoman osakeyhtiön, jonka aikaisempana toimialana oli ollut mm. lintukirjojen teko ja julkaisu. Kaupan yhteydessä sovimme, että nimi ei tule ostoksen  mukana, vaan minun on vaihdettava se kuukauden kuluessa. Niinpä päätin, että muotoilen yleisluontoisen nimen omista nimikirjaimistani ja sanasta ”idea” eli esim. Raidea, mutta sitä ei hyväksytty eikä hyväksytty muitakaan ehdottamiani nimiä. Kaikki olivat kuulema liian lähellä jonkin toisen yrityksen  nimeä.

Muistan kun määräajan lähestyessä eräänä iltana piirtelin paperille ajatuksiani ja mietin, että mikä nimi kuvaisi hyvin suunniteltua toimintaani. Kertasin myös siihen astisen urani onnistuneita kehittämisprojekteja ja niiden sisältöjä. Tarkoitukseni oli tarjota yrityksessäni etenkin luentoja, valmennusta, tiimien ja toiminnan kehittämistä ja niinpä pohdintojen tuloksena paperille syntyi oheisen kuvion raakaversio. Eli: yritystoiminnassahan siirretään tietoa, numeroita, faktaa ja tämä data kulkee aivoista aivoihin. Jos mukaan laittaa oman sydämensä eli inhimillisen lämmön, niin viesti on paljon miellyttävämpi, mutta viesti sydämestä sydämeen ymmärretään ja hyväksytään parhaiten ja yhteistyö kohenee.

Tuijotin piirrosta ja siinä se oli: olen sillanrakentaja, silta sydämestä sydämeen. Ihmiseltä ihmiselle. Sydänsilta. Ja nimihän hyväksyttiin oitis.

Yritystoimintani alussa kokosin kokemukseni ja ajatukseni Sydämen aika -kirjaksi.

Comments are closed.