Kielenkääntäjä

Diplomikielenkääntätutkinnon (DKK) suoritin Savonlinnassa pääkielenä englanti ja erikoisalana tekniikka ja teollisuus ja työskentelin Suomessa pari vuotta kielenkääntäjä-tulkkina/vientisihteerinä vaatetusalalla ennen Kanadaan muuttoa.

Luonnollisesti suomenkielen tarvetta Kanadassa ei hirveästi ollut, joten siirryin kielen kääntämisestä sen käyttämiseen ja opiskelin – työn ohella – Waterloon yliopistossa laskentaa, taloustieteitä ja hivenen ranskaakin ja myöhemmin Atlantantassa USA:ssa mm. toiminnan kehittämiseen liittyviä asioita (performance management).

Fluent in English

Englanninkielen osaamiseni on syventynyt pitkien ulkomailla asumis- ja työskentelyjaksojen ansiosta. Käytän englantia työssäni ja harrastuksissani päivittäin ja olen viime vuosina mm. vapaaehtoistyönä kääntänyt englanninkielistä facebookia, blogipostauksia, insta-videoita, TV-haastatteluja, jopa n. tunnin mittaisen podcastin jne. suomeksi. Tulkkikoulutukseni ja syvällisen kielen osaamisen ansiosta pystyn mm. kääntämään suoraan ääninauhalta (=ilman kirjoitettua lähtötekstiä).

Comments are closed.