Sähköpostiohjeita

Ohjeita Horde-sähköpostin turvalliseen käyttöön

Kun menet sähköpostiisi, älä suoraan ala availla viestejä. Viisasta on ensin tehdä pieni turvatarkastus, joka vie vain  muutamia sekunteja, mutta voi säästää paljolta.

Vie hiiri saapuneen viestin otsikon päälle, mutta älä paina mitään. Pidä hiiri paikallaan, niin näkyviin tulee lähettäjän sähköpostiosoite. Mikäli näkyvä lähettäjän nimi ja näin paljastuva lähettäjän osoite eivät täsmää tai ne näyttävät arveluttavilta, kannattaa viestin lähettäjä laittaa mustalle listalle seuraavasti:

pidä hiiri viestin otsikon päällä, klikkaa hiiresi oikeaa nappulaa, jolloin tulee näkyviin alasvetovalikko. Valitse sieltä ”mustalista”  ja klikkaa sitä. Tällöin tulee ruudun oikeaan alakulmaan viesti, jossa sanotaan, että lähettäjä on laitettu mustalle listalle ja viesti on poistettu sähköpostilaatikostasi.


Sähköpostin siivous

Sähköpostiin tulee ns. asiallisiakin viestejä, joita kaikkia ei ole tarvis säilyttää pitempään. Saman lähettäjän viestit voi hakea kaikki ja poistaa ne kerralla. Haku tapahtuu saapuneitten viestien listaussivun oikeasta yläkulmasta. Hakuruudun vasemmassa reunassa on valikko, josta voi valita, minkä perusteella haku tehdään, kuten lähettäjä, vastaanottaja jne. Kirjoita hakuruutuun haettava sähköpostiosoite ja klikkaa peilinnäköistä kuvaa. Ohjelma hetken mietittyään tuottaa sinulle listan kaikista ao. osioitteesta tulleista/lähetetyistä posteista. Voit valita listalta poistettavat viestit tai poistaa kaikki.

Ajoittain kannattaa myös tyhjentää roskakori.

1. Mene Roskakori-kuvakkeen päälle
2. Paina hiiren oikeaa näppäintä
3. Valitse ”tyhjennä”
Ennen tyhjentämistä kannattaa toki katsoa viestiotsikot läpi, ettei tule hävitettyä tarpeellista tietoa.

Sähköpostitilin salasananvaihto on aiheellinen silloin tällöin. Sivustosi pääylläpitäjä voi sen tehdä tai voit tehdä se myös itse. Ohje:…

Uusi salasana pitää olla min. 10 merkkiä pitkä satunnainen kirjain-numero-merkkiyhdistelmä tyyliin: O8h9%jS4lL!# Sen voi luoda myös generaattorilla. Salasana sitten tietty tiukasti suojaan.

Sähköpostin sulkeminen.

Comments are closed.